"Dime y lo olvido,

enséñame y lo recuerdo,

involúcrame y lo aprendo"
















dimarts, 8 de maig del 2012

RODARI, FOMENTO LECTOR


Delicioso.

En la calle está lloviendo, se puede ver como las gotas de agua golpean contra la ventana.
A través de ella, podemos ver grandes nubes de algodón que se acercan poco a poco. El frio del invierno se va adentrando en las casas, el fuego del hogar nos abriga con su calor, esa temperatura agradable nos transporta hacia un profundo sueño.
Volamos sobre un paisaje invernal, sus montes se tiñen de blanco y sus prados nos acercan un suave olor a hierba mojada. Las aguas de sus ríos son tan limpias y transparentes que nos dejan ver un hermoso sinfín de peces de colorados…
De pronto, un olor especial invade mi delicioso sueño, que lentamente me ofrece otra delicia calentita, esa dulce taza de chocolate que me trae recuerdos de mí infancia y me lleva a esas tardes de domingo en familia, um, um!!!. ¡Qué agradable despertar!

Querer es poder...


Andreu Valor: Desperta

No sempre és fàcil compartir amb imatges el que una lletra vol oferir, més quan hem intentat que les metàfores s'endinsen entre els paràgrafs d'aquesta cançó i no sempre és evident el significat de la mateixa. Lluny del que la gent pot imaginar, aquest videoclip que representa la cançó DESPERTA, és una injecció a la reflexió que es centra en les dificultats d'abandonar el camí que aquesta societat ens marca. No és fàcil ser conseqüent i poder viure paral•lelament en altre ritme, valors i finalitats. Però es pot! Obri els ulls cada matí intentant ser fidel a una nova conducta, heretant un ritme més pausat, aquella que t'aporte la possibilitat de gaudir de la vida, de separar-te d'un materialisme constant i ofegant, de valorar les coses que precisament són més importants i ho son perquè no es poden comprar. Aprèn a ser just, a combatre pels teus somnis, a defensar els teus drets i sobre tot a viure en igualtat (paraula que reuneix una gran quantitat de valors humans). En aquesta cançó que no desitja més que creuar-se amb el teu somriure i comprovar que tu també vols canviar el món! - La vida no és fàcil, si no et proposes que així siga!

dilluns, 7 de maig del 2012

Los Bits de inteligencia en Infantil

Los bits de inteligencia son unidades de información, tarjetas de información visual que constituyen un método de estimulación temprana, basado en la visualización y escucha repetitiva de dichos bits.

Estas tarjetas pueden ser elaboradas por nosotros mismos de manera muy sencilla, aprovechando dibujos o fotos de revistas, de envases, con procesadores de texto e imagen, o simplemente con un folio o cartulina y rotuladores para dibujar. Además, existen generadores de fichas personalizadas que se pueden emplear como bits.
Algunas fichas simplemente están formadas por el dibujo o fotografía, que han de ser sencillos, sin detalles pequeños, fácilmente reconocibles, y otras se acompañan de la palabra escrita. Lo que importa es que el adulto que le muestra las tarjetas al bebé (o que lo deja manipularlas) le vaya diciendo qué nombre recibe lo que aparece en cada tarjeta.
Se suelen agrupar por temas o categorías, los hay dedicados a los animales, las prendas de vestir, los alimentos, los números o hasta las señales de tráfico (aquí ya entra en juego el lenguaje simbólico), etc.
Lo que triunfa de este “método” es la conjunción de dos términos tan valorados en la actualidad, estimulación e inteligencia, y que a veces lleva a pensar que nuestros hijos serán genios precoces. Y, aunque no sea así, los bits de inteligencia sí conllevan algunos beneficios, que no son exclusivos de los bits (se pueden lograr con otros métodos):
  • Los bits de inteligencia ayudan a mejorar la atención y concentración de los niños en las tareas.
  • Ayudan a desarrollar y estimular el cerebro, la memoria y el aprendizaje.
  • Contribuyen al desarrollo visual y auditivo del niño.
  • Aprendizaje de vocabulario.
Según su “creador”, el mejor momento para poner en práctica este método, es cuando el niño no supera los seis años de edad. Habría que repetir la presentación de las mismas diez tarjetas tres veces al día (en sesiones separadas entre sí), durante cinco días seguidos, o parar antes si observamos que el niño se cansa.
En síntesis, los bits de inteligencia pueden ayudar al aprendizaje de rutinas en la Educación Infantil, entre otras muchas cosas. Asimismo, los bits de inteligencia permitirán a los alumnos que éstos tengan un orden temporal en las acciones que tendrán que realizar y podrán organizar las acciones ya que una irá detrás de la otra. De igual manera, les facilitará la comprensión, la continuidad, la organización de ideas, la repetición de pautas e interiorización y equilibrio en aquello que hagan, lo que será muy importante y enriquecedor para ellos.
                          


¡Dedicado a ellas, a las madres!


A mi madre que cada noche llora conmigo y que día a día sufre conmigo.
A esa mujer de la que hoy escribo, que no le importa desvelarse con tal de estar conmigo, esa mujer es mi madre!
Ella es fuente de mi vida y de mis ganas de vivir. Ella me abraza y me besa, me ayuda y sobre todo vive conmigo la vida.
Ella que en ningún momento dudó en darme un amor de madre pendiente de mí en los golpes y tropiezos de la vida.
A mi madre, la hermosa y bella imagen suya, la llevo en el corazón, en mi pensamiento, en mi alma y sobre todo a ella la llevo dentro de mí.
A mi madre que la quiero tanto y que tanto me ha enseñado sobre el largo camino de la vida. A mi madre, a ella...¡Gracias por estar siempre junto a mí!

                                          

Ayer se celebró, como cada primer domingo de Mayo, el Día de la madre en España. En este día tan especial destinado al homenaje y valor que posee toda madre, se demuestra el amor y la ilusión que tenemos por todas ellas y les agradecemos todo lo que hacen por nosotros porque como dice el dicho "madre no hay más que una". Puede que en este día tan señalado como único, las madres sientan mucha alegría por nuestras palabras pero sin duda alguna pueden sentirse felices de saber que estamos a su lado (ya que saben que disponen de nuestro apoyo incondicional y cariño).
A todas las madres que merecen un día de descanso, un día dedicado a ellas, un día en que les demos las gracias por lo que hacen cada día por nosotros...a aquellas madres que sin ellas nada sería lo mismo debemos hacerlas felices y celebrar junto a ellas el Día de la madre. Podemos, por tanto, hacerles un homenaje especial escribiendo un poema, estar a su lado y ayudarles en todo lo posible, quererlas y hacerlas felices, aprender y seguir su ejemplo, regalarle sus flores favoritas, una caja de bombones, un desayuno, un perfume...

Desde mi punto de vista, pienso que es necesario que con el día a día agradezcamos a nuestras madres todo lo que hacen por nuestro bienestar y nuestra felicidad y aunque cada año el primer domingo de Mayo se celebré este día tan especial para todas las madres, debemos hacer que todos los días sean el día de la madre porque a ellas las tenemos todos los días y por ello se merecen que les demostremos y les digamos lo importantes que son para todos nosotros. A todas ellas...


                                            

porque "el corazón de una madre es el más hermoso lugar para un hijo y el único que no puede perder. En todo el espacio del Universo sólo hay un corazón como éste".


LLIBRE DE GRAN INTERÉS


LLIBRE:
"Estratègies de pràctica reflexiva en la formació inicial de mestres d'Educació Infantil"




Aquest llibre és molt interessant i fou premiat pel Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya. Tracta sobre quins processos es duen a terme quan estudiants de primer d'Infantil assisteixen a les escoles on fan pràctiques.

És també interessant pel fet que mostra una relació possible i necessària entre el món de la universitat i el de l'escola, amb resultats molt positius.
Destaquen els comentaris i el grau de reflexió sobre la seua feina que fan els alumnes.



Un llibre a tenir en compte si en un futur teniu estudiants en pràctiques en les vostres aules, o simplement també es beneficiós per a nosaltres, ja que tornarem a  algun  altre centre educatiu per tal de realitzar més pràctiques escolars.












diumenge, 6 de maig del 2012

PREZI

divendres, 4 de maig del 2012

COCA DE CHOCOLATE S/A.

Hola a todos/as, el 26 de Abril fue el cumpleaños de mi hijo y tuve que preparar una coca para celebrarlo en el colegio. Os cuento esto porque a la clase de Xavi (mi hijo) va un niño con diabetes, por este motivo con el fin de que se sintiera integrado en  la celebración, preparamos la coca sin azúcar.
Debido a que esta situación nos la podemos encontrar en cualquier aula, tanto como maestras, como siendo madres, he pensado que seria interesante compartir con todos la receta.

Coca de Chocolate Sin Azúcar.

Ingredientes:
- 2 Natillas sin azúcar
- 8 Huevos
- 2,5 Medidas de aceite de girasol
- 2 Medidas de Chocolate en polvo sin azúcar
- 6 Medidas de harina
- 2,5 Sobres de Royal
- 18 Sobres de sacarina
( La medida que se usa es el bote de las natillas)

 - Opcional: Chocolate en pastilla sin azúcar para las virutas.

Realización:
Se van mezclando todos los ingredientes, dejando para lo último la harina y las claras de los huevos ( que previamente tendremos que levantar), también podemos poner virutas de Chocolate.
Amasar todo hasta que adquiera una textura uniforme y luego verter en la bandeja que vamos a utilizar para el horno (antes habremos puesto papel vegetal para evitar que se pegue).

Temperatura:
Mientras vamos haciendo la mezcla, encendemos el horno a 270º, después, mientras se va cociendo debemos ir bajando la temperatura para que no se queme, hasta unos 200º, con aire. El tiempo de cocción es de unos 30min. (Tanto la temperatura como el tiempo son aprox. dependerá de hornos).

Después se puede decorar con gominolas sin azúcar.



Mary and Max: Mi vida con Asperger

SÍNDROME X FRÁGIL 3

SÍNDROME DE X FRÁGIL 2

SÍNDROME X FRÁGIL 1

diumenge, 29 d’abril del 2012

TAARE ZAMEEN PAR(Estrellas en la tierra)

"Cada niño es especial"

Película sobre un niño con dislexia en la India, es un largometraje excepcional que de forma sencilla, pero con una sensibilidad excepcional, cuenta la historia de muchas familias con un/a niño/a con dislexia y/o cualquier otra dificultad específica de aprendizaje. El daño tan inmenso que el desconocimiento sobre estos fenómenos en el entorno que rodea al niño/a, la familia, el centro escolar, puede causar en un niño o una niña con una inteligencia normal y con una imaginación desbordante que vive en su mundo feliz, donde el dolor y el sufrimiento no encuentran lugar, queda reflejado con tanta sencillez y a la vez con una complejidad enorme en la película, que cualquiera que tenga la oportunidad de verla quedará conmovido por ella.

A Continuación podeis ver dos videos, uno en el que a través un video musical se expresa lo que siente un niño con dislexia que no es comprendido y el siguiente donde el profesor explica a los padres la dislexia de su hijo.



divendres, 27 d’abril del 2012

dimecres, 25 d’abril del 2012

25 D'ABRIL


"25 D'ABRIL : L'ESPERIT D'UN POBLE I  305 anys  D'ESPERANÇA I DE FUTUR"

Un dia com hui de l’any 1707, va tindre lloc la batalla d’Almansa, com a conseqüència de la qual, els Borbons van guanyar la guerra i van governar l’estat espanyol, derogant els Furs del Regne de València.  
Aquell 25 d’abril de fa 305 anys, van ser el començament de la derogació de l’ús del valencià, imposant el castellà amb el decret de Nova Planta.

Un 25 d’abril de 2012, he contemplat a alumnes valencians en el col·legi, en el parc, al carrer....en tots els contextos.
 En ells veus fills i filles de lituans, de búlgars, de cubans, de marroquins, d’anglesos, d’hondurenys, d’equatorians, de l’Àfrica negra, de castellans i  de valencians. Tots amb un nexe comú, juguen, parlen i estudien en valencià, aquella llengua que va ser abolida per decret fa 305 anys.

No importa el seu origen, el que es demostra en aquesta reflexió és que la llengua no enten ni de colors, ni de races ni de països. La llengua val per comunicar-se, una llengua perseguida per molts i menyspreada per part de la pròpia gent que l’ha escoltat parlar als seus pares, mares i avantpassats i que veuen en el seu ús normalitzat un perill per a la seu identitat com a valencians, valencians autèntics.

En aquest 25 d’abril, dia que es commemora la desfeta de la batalla d’Almansa, vull alçar un veu d’esperança cap al futur de la nostra llengua al veure com els xiquets i xiquetes juguen en valencià, canten en valencià, pensen en valencià, estimen en valencià,  TOT EN VALENCIÀ, sense importar els orígens dels seus pares, com l’escriuen i parlen,  i es de gran orgull i satisfacció  com l’estimen, per que el valencià és la seua llengua i ho serà sempre, vinguen d’on vinguen. 
Per últim agraïr i felicitar a tots aquells que som valencians i per creure en nosaltres mateixos i per estimar el nostre Pais, perquè la lluita continua.




PER A NOSALTRES TAMBÉ, PERQUÉ EL VALENCIÀ FOU, ÉS I SERÀ LA NOSTRA LLENGUA I LA NOSTRA CULTURA.


dilluns, 23 d’abril del 2012

23 ABRI DIADA DE SANT JORDI


Hi ha tradicions que mai s'haurien de perdre, són aquelles que quan s'aproxima la data, ja comences a fer alguns preparatius previs. Avui és Sant Jordi i per mi és un dels dies més especials de l'any, per tot el que representa. 


És un dia que crida a sortir al carrer i no quedar-se a casa, veure les parades de roses, cada any més estrambòtiques, amb pètals de diferents colors, amb guarniments futuristes, etc. També parades de llibres, on a primer terme sempre veuràs els mateixos a diferents parades, els llibres mediàtics, aquells que demà sortiran a totes les notícies en la llista dels més venuts, però si remenes una mica, també trobaràs altres llibres, no tant coneguts, però amb el mateix o més valor literari.
I és que Sant Jordi recull l'essència de dues grans passions meves: la roses, és a dir: les flors, les plantes, i la botànica; i els llibres: la cultura, el saber, l'aprendre. És un petit detall, com una rosa, que regales a una persona estimada, que no té perquè ser la teva parella, potser una amic, un familiar, un conegut, on li dius sense paraules diferents mots com : amor, tendresa, estimació, etc.

Sant Jordi és una tradició fantàstica, que cada any més cultures llunyanes se la fan seva, i és possiblement la tradició catalana amb més bons símptomes de salut, aquella que no ens passa pel cap que hagi de desaparèixer, sinó tot el contrari, ja que cada any es regalen més roses i llibres.



"Qui sap si podré conquerir-te amb aquest fràgil present. Ho he pensat, no cregues que no i em veig part d'aquestes fulles, de cada pétal.   Les lletres són cada cosa que em muir per dir-te, la rosa fruit de la meua imperfecció en forma d'espines però amb disculpa contínua amb l'aroma i suavitat que et regale". 



"Feliç Diada de Sant Jordi" i felicitats a “Jordi”.




MOROS I CRISTIANS D'ALCOI


AVANT AMB L'ENTRA DE MOROS I CRISTIANS D'ALCOI!!



Sant Jordi no està només associat al llibre, a la rosa i al llegendari heroi que va matar el drac per salvar la princesa. També és el patró d'Alcoi, en honor del qual tenen lloc la Festa major o Festes de Moros i Cristians de la localitat, declarades d'interès turístic internacional el 1980.


Gairebé 5.000 persones representen la gesta medieval ocorreguda a Alcoi el 1276, en la qual, segons la llegenda, Sant Jordi tingué un protagonisme decisiu en la conquesta catalana de la ciutat alcoiana, en mans sarraïnes.  Els   participants s'agrupen en dos bàndols, el  moro i el cristià, formats cadascun per 14 filades o agrupacions de festers, que representen, simbòlicament, el combat pel manteniment de la ciutat o la seva conquesta, respectivament. 

La festa comença a escalfar motors dos dies abans de Sant Jordi, el 21 d'abril, en l'anomenat Dia dels Músics. A 2/4 de 8 de la vesprada té lloc la festa del pasdoble, on desfilen totes les corporacions musicals. La desfilada acaba al pont de Sant Jordi, on hi té lloc un espectacular castell de focs. 



Diada de Sant Jordi 

L'endemà, dia de Sant Jordi, es toca Diana a les 9 del matí, que dóna pas a l'inici de la marxa dels dos bàndols per recorreguts diferents, fins a trobar-se a la plaça d'Espanya.




El dia de Sant Jordi és especialment emotiu perquè té lloc la Processó de la Relíquia, a les 11 del matí, en què es trasllada la imatge del sant a l'església de Santa Maria. A partir de les 7 de la vesprada, una segona processó, la General, retorna la relíquia al temple acompanyada de la imatge eqüestre de Sant Jordi.

El Sant Jordiet, que és el xiquet que es tria per sorteig cada any per representar el patró dels alcoians, protagonitza els actes d'este dia. 


Després d'una jornada tant solemne, és de justícia que, a 2/4 de 12 de la nit tingui lloc la Retreta, una desfilada informal de festers sobre carrosses guarnides i il·luminades, que culmina amb un castell de focs al pont de Sant Jordi. 



Per últim, a l’endemà el dia 24 d’abril finalitzen els actes amb l'Aparició. Amb totes les llums apagades, a 2/4 de 10 la nit, apareix el Sant Jordiet sobre els merlets del castell, muntant un cavall blanc i llançant fletxes que s'arrepleguen i guarden com a record, entre el ventament de campanes i els acords de l'Himne de la Festa. 







divendres, 20 d’abril del 2012

23 D'ABRIL, DIA DEL LLIBRE I DE LA ROSA







Per a aquest dia tant especial, 23 d’abril  “Sant Jordi”,  Dia del Llibre i de la Rosa,  passa't per la llibreria, a ser  posible, per la llibreria  “Bullanga situada en Castelló de Rugat.
I regala un llibre al teu estimat o estimada,  als teus fills/es,  nets o a qualsevol altra persona, infant o adult.


REGALAR  LLIBRES,  ÉS REGALAR CULTURA.   Fes-Ho!!




S'acaba de publicar el llibre de poesia “23 roses de Sant Jordi”, de Jaume Subirana, 23poemes, 23 declaracions d'amor poètiques, 23 roses per al 23 d'abril.   Una acurada selecció de poemes d’amor, de tots els temps i d’arreu del món. Poemes per portar a la butxaca i regalar en aquest Sant Jordi.  Una proposta molt bonica i un llibre del que cal prendre nota per regalar.







“La cosa més important és que l’Amor no comet injustícies ni contra els déus ni contra els homes, ni tampoc en rep d’ells” .






LA CHICA QUE TOCA EL VIOLÍN

REFLEXION DE UN NIÑO

LA NUEVA SUBIDA

El gobierno se plantea subir las tasas universitarias, hasta 540 € más, ¿qué os parece?. Como los españoles estamos tan bien económicamente, ahora las familias a pagar más.

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/04/19/actualidad/1334839235_884063.html

dimarts, 17 d’abril del 2012

AMBIENTADOR DE FLORS I PLANTES NATURALS



A continuació ús deixe els passos amb les imatges corresponents per tal de fer un ambientador natural.
Aquesta activitat la varem  realitzar el dijous passat a la ludoteca, amb els xiquets  del segon cicle d’educació  Infantil i  amb alguns de Primària.



Va ser una activitat molt entretinguda i de gran interés, ja que els xiquets/es estaven encantats amb el resultat final.
Els més majors van poder fer-ne diversos, ja que ho feien amb més rapidesa i a més van aprofitar per regalar-los als seus familiars i llavors decorar la casa amb personalitat pròpia i amb diferents aromes de la terreta.




Els ambientadors no sols erende la planta d’Espigol sinó que hi havien de diversos tipus com: Menta, Pi i Romaní.















dilluns, 16 d’abril del 2012

ABANS, LA FESTA DE PASQUA

Antigament es celebraven tres dies de pasqua: diumenge de Resurrecció, dilluns i dimarts. En aquets dies la gent eixia en família o en quadrilla d’amics al camp a berenar i a menjar-se la “mona”. Hi havia la costum d’estrenar alguna cosa nova, sobretot les xiques, que es feien i brodaven els “ davantals de Pasqua i era quasi un ritual estrenar espardenyes noves.

Alguns grups de joves més nombrosos, o més adinerats solien alquilar els servissis d’un “acordionista”, para que els amenitzés la festa i poder ballar abans i després de berenar. Entre els balls típics no podia faltar “La tarara”, esta es ballava en corro, alternant-se xics i xiques agafats de la mà i que a la vegada cantaven cançonetes com les següents:

“Els fadrins del poble Son tres dies de Pasqua,

ja no pinten res, son tres dies de jugar,

els que pinten ara embolar el catxirulo,

són els forasters; i després a berenar”

si que pinten sí, “Ai xúmbala, caxúmbala,

si que pintaran, ai, x,umbala i olé,

que les xiques guapes i si no te la rexumbes

a buscar-los van” jo te la xumbaré”


“ La tarara si, Ja s’acosta Pasqua

la tarara no, Pasqua de les mones,

la tarara mare xe que pantorrilles

que la balle jo. tenen les xicones”

També es jugava a altres jocs com : jugar a perseguir-se, a amagar-se, a “las prendas”, etc., s’aprofitava l’ocasió per a cortejar a les joves i molts dels festejos s’iniciaven com a conseqüència de les relacions que s’establien entre els xics i les xiques en aquets dies.

“ A Pasqua les miradetes, i a Sant Vicent les parauletes”.