"Dime y lo olvido,

enséñame y lo recuerdo,

involúcrame y lo aprendo"
















dimecres, 29 de febrer del 2012

XENOFOBÍA Y OCIO EN INTERNET


Hola companys, vos adjunte una adreça de correu electrònic que tracta sobre una publicació interessant de la xenofòbia a internet.

dimarts, 28 de febrer del 2012

EN BREU FALLES!!!!!



Pròximament, el dia 19 de març és un dia gran per a tots els valencians. No només celebrem el dia de Sant Josep i el dia del pare sino també la cremà de les Falles. No hi ha en tot el món cap atra festa que atesore tal nivell d’història, d’art i de cultura popular com les Falles del nostre Regne.



Yo, com a valenciana que soc, em sent i em sentiré profundament orgullósa d’una festa tan preciosa, tan espectacular i sobretot tan diferenciadora. I no és per a menys. Les Falles, igual que uns atres puntals del folclor valencià (la Magdalena de Castelló, la Tomatina de Bunyol, les Fogueres de Sant Joan, els Moros i Cristians o el Misteri d’Elig) constituïxen elements enriquidors de la nostra cultura i sobretot un símbol identitari que demostra, una volta més, que els valencians, també en este camp, tenim una cultura pròpia i diferenciada de la dels espanyols i els catalans. Li dolga a qui li dolga.




Les Falles són un nexe d’unió dels valencians que es viu no a soles en el Cap i Casal sino en tot el pais valencià. En Alzira, per exemple, és la segona ciutat del món en major número de monuments fallers (quaranta, u per cada 1.000 habitants). Elda celebra també les Falles, encara que en setembre. I són moltíssims els valencians de les comarques del nort i del sur que s’acosten estos dies al Cap i Casal per a poder fruïr de la música, de la pòlvora i el foc, de la festa, en general de l’ambient faller.




Visca València i visquen les Falles!

ALFABETIZACIÓN DIGITAL. "Publicación interesante, con buenos comentarios, sobre la Web 2.0"





PASADO Y PRESENTE DE LOS VERBOS LEER Y ESCRIBIR
Emilia Ferreiro


Cada época y cada circunstancia histórica dan nuevos sentidos a los verbos leer y escribir. Las nuevas tecnologías están introduciendo cambios profundos y acelerados en la manera de comunicarnos y de recibir información, y exigen mayor flexibilidad en el uso de la lengua escrita. Pero mientras los países pobres no han superado el analfabetismo, los países ricos descubren el iletrismo: reconocen que la escolaridad básica no garantiza la formación de lectores en sentido pleno. Frente a quienes corren detrás de hipertextos, correo electrónico y páginas virtuales de libros inexistentes, hay quienes no llegaron a los periódicos, los libros y las bibliotecas. Si la democracia es incompatible con el analfabetismo de los ciudadanos, la democracia plena requiere niveles de alfabetización por encima del deletreo y la firma. Formarse como lectores (no como descifradores) es un derecho de niños y niñas que serán hombres y mujeres libres, ciudadanos y ciudadanas de un mundo para el que la diversidad lingüística y cultural sea tan importante como la biodiversidad.El presente volumen reúne textos de Emilia Ferreiro presentados en diversos congresos. Destinados a sacudir conciencias adormecidas, plantean problemas que conciernen muy directamente a la variada gama de profesionales vinculados con la existencia misma de la lengua escrita: desde los productores de libros hasta los formadores de lectores, pasando por múltiples roles sociales de intermediación. El planteo de esos problemas tiene consecuencias ideológicas y políticas que abren camino a la acción reflexiva y a la reflexión predispuesta para la acción.Fondo de Cultura Económica publicó en 1999 su libro de conversaciones Cultura escrita y educación, que pasa revista a toda su trayectoria intelectual.

TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ. 31-3-2012



Aquest any, la XXV Trobada d’Escoles en Valencià farà una crida a la defensa de l’educació pública, de qualitat i en valencià.





La Trobada es celebrarà el proper dissabte, 31 de MARÇ a la capital de la comarca de la vall d’Albaida, és a dir a Ontinyent.


Com ja sabeu la Coordinadora vol reconèixer amb aquest guardó la tasca de promoció, ús i defensa de la nostra llengua i cultura, que les diferents associacions i/o col·lectius de la comarca venen realitzant als respectius àmbits d’actuació.


Per tal de garantir una millor representació, tot i que som
conscients de la situació en que ens trobem, us demanem que
feu l'esforç d'acudir al menys un parell de persones de cada
poble o comunitat educativa de la Vall d'Albaida.







*ACUDIU, PER QUÈ EL VALENCIÀ I L'ESCOLA ÉS EL NOSTRE FUTUR.........SEGUIM LLUITANT!!


dilluns, 27 de febrer del 2012

RETALLADES EN EDUCACIÓ.




Estimats companys, com ja sabeu l’educació i també la sanitat, estan experimentant una sèrie de retalls que afecten tant als mestres i professors, com a les famílies i als nostres xiquets, en definitiva a tots aquells que formen part de l’escola pública.



Dies enrere, l’escola va fer arribar a les famílies de Quatretonda una carta on ens demanaven el nostre recolzament i comprensió per les mesures que hagueren de prendre d’ara endavant. Per això, i perquè considere que és del nostre interès, he pensat en compartir- ho amb tots vosaltres.
















diumenge, 26 de febrer del 2012

Trastornos específicos del desarrollo: La dislexia

La dislexia es una dificultad en la lectura que imposibilita su comprensión correcta.
En los niños con dislexia hay una gran dificultad por distinguir las letras o grupos de letras, así como su orden y ritmo dentro de una palabra y/o una frase.
Muestran gran dificultad para realizar con éxito el aprendizaje de la lectura, presentando un nivel de lectura significativamente inferior al esperado por la edad o el curso escolar.
La dislexia afecta al resto de aprendizajes. Todo el comportamiento del niño disléxico se verá afectado por su problema de comunicación. Realizar cualquier tarea, le supone un "derroche de energía". Se mueve con inseguridad, le cuesta coger un lápiz, situarse frente a un papel en blanco,...
Básicamente, las causas giran alrededor de:
- una mala lateralización
desorientación espacio-temporal
problemas de percepción
-alteraciones en su psicomotricidad (esquema corporal, equilibrio,...)
- trastornos de tipo afectivo
y, NO se deberá, a ningún defecto visual, auditivo o neurológico.
La mala lateralización le dificultará emplazar y orientar las letras correctamente; ello provocará la realización de inversiones, omisiones,... confusiones de éstas que le impedirán alcanzar el nivel de lectura deseable.
El método elegido para el aprendizaje de la lectura influirá en la aparición de este trastorno. Lo ideal y más completo será utilizar un método mixto. No hay métodos buenos ni malos, cualquier método es bueno si se aplica adecuadamente.
Generalmente, va asociado a la disgrafía.
Es muy importante detectar dicho trastorno precozmente (entre la Educación Infantil y los dos primeros cursos del Ciclo Inicial) e intervenir a través de un psicólogo infantil, intensificando de forma individual dicho aprendizaje. Lo más importante será establecer la causa para poder intervenir de la forma más adecuada y rápida para que no se complique el problema con los siguientes aprendizajes escolares.



divendres, 24 de febrer del 2012

VIDEO DE GRAN INTERÉS, CREAT A COCENTAINA... I DEDICAT A TOTS AQUELLS FUTURS I ACTUALS MESTRES I PROFESSORS I PARES I MARES..PER UNA MILLOR EDUCACIÓ









Aci tots, busquem quin és el nostre lloc. Volem ser com ens dóna la GANA, si tu vols saber com és el nostre món...si tu vols pots passar la duana.

Tenim somnis que volem fer realitat i en aquest món actual no ens es possible, diuen que la nostra personalitat no encaixa i és inadmissible. No ens comportem com agüeles beates.


Ens ensenyeu que tenim que viure per treballar.
Tots volem la nostra oportunitat, d'intentar fer allò que ens agrada, fora les barreres que s'han inventat deixar-nos a meitat faena, per perseguir un somni que s'apaga, per creure que la vida no s'acaba: Fem la nostra escola.
Bona nit amor meu.



*

El millor d'aquest vídeo,a banda de la música, principalment i donat per suposat que és el contingut que transmet, és el final. 2 parts: al minut:


*48:50//
*50:18





DESPERTA'T PER QUE TOTS SOM LAIA*





dijous, 23 de febrer del 2012

La vella Quaresma ja és aqui!!!



Després dels dies de festa i disbauxa que representa el Carnaval, arriba la Quaresma.

El mateix dia que acaben les festes de carnestoltes, el Dimecres de Cendra, comença un període de quaranta dies, que just són els dies que falten pel Diumenge de Pasqua.

Les set cames de la vella Quaresma representen aquests 40 dies, és a dir 7 setmanes.

La tradició és penjar-la en alguna finestra i cada divendres se li ha de tallar una cama. Així veurem com van passant cada una de les 7 setmanes fins que arribi la Setmana Santa. Cada vegada que s’arrenqui una cama, els nens i nenes li han de cantar:









dimecres, 22 de febrer del 2012

DIPITY

Dipity, es una herramienta web 2.0 que permite crear líneas del tiempo de manera fácil. Es muy útil para elaborar biografias, acontecimientos historicos, planificar contenidos educativos, etc.

Una vez nos hemos registrado, ya podemos crear nuestra línea del tiempo, elegimos el tema, configuramos la apariencia y seleccionamos la interactividad que deseamos tener, permitiendo que colaboren otros usuarios y que puedan hacer comentarios. Con lo cual los alumnos participan de forma activa en la creación del contenido.

El contenido se crea a través de los eventos, podemos insertar texto, fotos, vídeos, enlaces y localizaciones en mapas.

Las líneas del tiempo creadas por Dipity pueden configurarse en varias vistas, de manera que puedes verlas en modo línea de tiempo, libro con imágenes, lista o mapa.

Aquí tienes un tutorial de dipity.



Ejemplo de linea del tiempo las estaciones.

diumenge, 19 de febrer del 2012

VIVIR SIN FRONTERAS

Hola compañero/as, el viernes por la tarde de vuelta a casa escuché una tertulia en RNE 1, en la que un joven llamado Albert Casals contaba sus experiencias en los diferentes viajes que había realizado. Sus historias me sorprendieron mucho, sobro todo porque contaba que sus viajes eran sin previo aviso, simplemente se levantaba una mañana y decidía salir a ver mundo, visitando Malasia, China, Escocia..., con sólo 20€ o menos en el bolsillo y en una silla de ruedas. Por esto decidí compartir con vosotros la fascinante historia de este joven, que con sus 21 añitos ha demostrado tener una fuerza de voluntad y un valor impresionante, haciendo ver al mundo que para vivir y ser feliz no hace falta nada, solamente GANAS.

A continuación os expongo un pequeño fragmento de su historia, así como los libros que ha publicado y la dirección de correo electrónico en el que podeis encontrar más información.



¡Espero que os parezca tan interesante como me lo ha parecido ha mí!.




La meva vida i l'afició a viatjar.


Vaig néixer a Barcelona el 18 de juliol de 1990 a la matinada. Per desgràcia (o per sort, des del punt de vista escolar) als 5 anys em va agafar una malaltia que es diu mononucleosi que em va fer estar a l'hospital uns mesos. El problema és que al cap de poc de curar-me em vaig tornar a posar malalt, i aquesta vegada era leucèmia, provocada probablement per la mononucleosi. La leucèmia em va durar fins als 9 anys aproximadament. Al principi només podia estar a l'hospital, després a casa i a l'hospital, i finalment al voltant dels 7 anys em van deixar sortir i tenir vida més o menys normal. També va ser cap als 7 anys que la meva família va decidir anar a viure a Esparreguera. Quan em van deixar "en llibertat condicional" vaig començar a anar a l'escola allà. La nova escola em va encantar, igual que el poble d'Esparreguera, i la veritat és que vaig estar molt feliç d'alliberar-me de Barcelona.



Als 8 anys, seguint amb el tractament de leucèmia, em van donar tanta medicació (no va ser un error sinó un risc mesurat perquè no em morís xD) que em vaig quedar en cadira de rodes. Al principi no sabíem quin seria el diagnòstic però va acabar sent de per vida. Què hi farem xD. Quan hi penso, però, no puc evitar fer-me la complicada pregunta: “seria ara més feliç si no hagués tingut una leucèmia?”. “M’agradaria tant viatjar, seria tan conscient que visc la vida que vull viure i cap altra?”. “Em sentiria tan il·lusionat pel futur i pel present com em sento ara?”. Suposo que són preguntes que mai podré respondre, i per tant mai sabré si la leucèmia i la cadira van ser una dificultat o una sort.

Als 9 anys vaig aconseguir curar-me de la leucèmia. A partir d’aquí les coses van començar a millorar (mirant-ho amb perspectiva, no sembla gaire difícil, no?) fins al dia d’avui, que encara segueixen millorant.L’any que vaig acabar ESO vaig començar a viatjar sol per primera vegada, encara que feia molt de temps ja en tenia ganes. No sé ben bé quan va començar aquest desig de descobrir i d’explorar, però sé que, quan tenia quatre anys i anava d’excursió amb els meus pares, acostumava a desaparèixer als pocs minuts per a anar “a descobrir camins secrets”.

El cas és que em va agradar tant que no vaig trigar a fer més viatges, i tot el meu batxillerat va anar avançant amb intervals de viatges per Europa i Àsia (aprofitant, i de vegades allargant, les vacances d'estiu i de Nadal).

El juny del 2007 vaig acabar batxillerat i vaig fer la selectivitat , i aquest mateix estiu vaig marxar de viatge cap a Sud-amèrica. Tota una experiència!


EL MÓN SENSE RODES. (1er llibre).
SENSE FRONTERES. (2on llibre).

























divendres, 17 de febrer del 2012

EL CARNESTOLTES JA HA ARRIBAT!!!!!!


EL CARNESTOLTES HA ARRIBAT

I TOTA L'ESCOLA HO HEM CELEBRAT !!





UN PREGÓ HAN FET,

DAVANT DE SA MAJESTAT

TOTS ELS NENS I NENES HO HEM ESCOLTAT






TEMPS DE FESTA I XERINOLA

DE PASSAR-HO BÉ A L'ESCOLA

DISFRESSAR-SE, RIURE I CANTAR

FINS DIVENDRES PER PINTAR-NOS I DISFRUTAR.



AQUEST ANY RUA NO HI HAURÀ,

UN PALLASSO I MAG ENS VE A ENGRESCAR.




ÀNIMS!! NENS I NENES

TOTS DISFRESSATS, NO PAREM DE CANTAR I DE BALLAR.




REME

dimecres, 15 de febrer del 2012

FELICITACIÓN NAVIDEÑA.

LA OTRA MAQUETA.

Hola compañeros/as, os presento la maqueta que hicímos entre Ana, Isabel y yo misma, Yolanda.
Espero que os guste.





diumenge, 12 de febrer del 2012

TORNADA A LA RUTINA DIÀRIA!!










Ha posat fi, els dies de treball pràctic a l'escola, una vegada més tenim que tornar al periòde escolar, on abundaràn els treballs i les hores d'estudi, com fins ara hem fet de manera teòrica.


He tingut una experiència més en educació, ja que en el meu cas al tractar-se de un CRA, ha sigut molt motivador i a la vegada amb molt d'aprenentatge per l'edat que presenten aquestos alumnes i també per l'experiència, el nivell i la qualitat de la meua tutora de pràctiques que poseeix, i que m'ha aportat idees, material, per a la meua formació i treball, tant d'estudiant com d'opossicions per tal de formar-me millor i ser una bona docent, amb un estil molt semblant al d'ella, ja que ho és.






Gràcies a l'assignatura del Practicum, als alumnes i docents, per donar-nos un temps ajudant-nos a realitzar una major formació i més completa.




Fins la Pròxima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



dijous, 9 de febrer del 2012

Glogster

Glogster es una herramienta Web 2.0 con la que se pueden crear de una forma rápida e intuitiva posters digitales, permite insertar gráficos, imágenes, texto, video, sonido y hacer links a páginas web.
Se puede utilizar para muchas actividades educativas:
-Biografías de personajes.
-Temas didácticos.(El sol, la luna, los planetas, las plantas, etc).
-Presentación de las obras de un artista (poeta, pintor, escritor, etc).
Para poder utilizar esta herramienta hay que acceder a la página http://edu.glogster.com/
y pulsar sobre el botón CREATE YOUR OWN GLOG NOW, es totalmente operativo y se puede publicar un glog sin registrarse.
Ya estamos preparados para crear nuestro glog.
En primer lugar nos aparece una barra de herramientas y un cuadro de texto en inglés en el que se lee utilízalas como quieras tu creatividad no tiene limites.


Ya podemos empezar a crear nuestro poster, para seleccionar el cuadro de texto, nos situamos con el ratón encima de este y hacemos un clic, nos aparece un marco con distintas opciones, hacemos clic en el botón papelera para eliminarlo, también lo podemos eliminar pulsando la tecla Supr o Del.
A partir de ahora vamos a introducir nuestros propios objetos y a configurar la página y el fondo de nuestro poster.

Aquí tenemos la barra de herramientas con las distintas opciones:



















(GRAPHICS)Gráficos, para insertar los graficos de la galeria de glogster.

(TEXT)Texto, permite insertar bocadillos, textos extensos y títulos.

(IMAGE)Imágenes, se pueden subir, linkar o grabar.

(VIDEO)Video, lo mismo que las imagenes.

(SOUND)Sonido, igual que las anteriores.

(DATA)Datos, solo disponible en la versión premiun, para evaluar a los alumnos.

(DRAW)Dibujo, para dibujar a mano alzada.

(WALL)Fondo, para establecer el fondo del glog y el de la página.

Al pulsar en el botón (GRAPHCIS), se abre una ventana en la que elegimos el gráfico que queremos de la galeria y luego pulsamos en el botón (USE IT) para insertarlo en el poster.



















Con el botón (IMAGE, VIDEO Y SOUND), se abre una ventana como la que vemos debajo, en la que podemos subir un archivo de nuestro pc (UPLOAD), hacer un link a una página web donde se encuentre el archivo(LINK) o grabarlo, si disponemos de micrófono o webcam pulsando en el botón (GRAB), para las imágenes tenemos la pestaña Frames para añadir un marco y para los videos y el sonido la pestaña Players que permite elegir distintos reproductores.



















Una vez insertado el objeto, si hacemos clic sobre él, nos aparece el siguiente marco con opciones




(EDIT)Permite editar el objeto.

Y los botones siguientes:

Traer delante.
Llevar al fondo.
Clonar.
Deshacer cambios.
Eliminar.

Haciendo clic y arrastrando en las flechas se agranda el objeto y si lo hacemos en los semicírculos podemos hacer rotar el objeto.

El menu que vemos a continuación nos permite hacer los siguientes cambios:

(OK)Guarda los cambios.
Cambia el color.
Añade un link.
Edita el texto, fuente y color.
Efectos, difuminados, sombra, etc.


En este video tutorial puedes ver lo fácil que es manejar las herramientas y crear tu glog.




Aquí tienes un glog de ejemplo:








divendres, 3 de febrer del 2012

ANDREU VALOR....El MILLOR CANTAUTOR VALENCIÀ I DE LA TERRETA (COCENTAINA)!!!!!




Ens ajudes en el finançament del nou disc, " A L'OMBRA DE L'OBSCURITAT" ?
http://www.verkami.com/projects/1147-nou-disc-d-andreu-valor



* Entra en l'enllaç anterior i fes la teua aportació, per tal de fer possible el somni de molts i sobretot de l'Andreu Valor i aquells que estimem i gaudim de la seva pròpia música.

El seu nom és Andreu Valor, canta en valencià, i en no res ha aconseguit que el seu nom estiga present en moltes de les trobades més destacades dels nostres cantautors.
El seu primer testimoni musical, que ell va difondre lliurement, es titula “EN LES NOSTRES MANS”, en breu eixirà a la llum el segon disc,
A L’OMBRA DE L’OBSCURITAT”. Aquests treballs son intimistes, ja que el propi autor no deixa de costar les seues ànsies per canviar el món,i més ara i com ells hi ha molts, jo una entre tants.


Andreu Valor va nàixer a Cocentaina l’any 1978. Després de molts anys compartint trajecte amb diverses formacions, l’any 2008 Andreu decideix desenvolupar el seu projecte musical en solitari. Recull un grapat de temes guardats als calaixos i comença a donar-los estil en forma de maquetes que comparteix als directes que realitza.
La composició, gravació, arranjaments…son de fabricació pròpia amb la intenció d’exprimir-se al màxim i poder així oferir un treball molt més personal.
La seua enèrgica veu ens convida a un viatge personal per despertar l’ànima i la consciència, i poder, a través de l’amor crear un futur més just i solidari. La llengua, la corrupció, els maltractaments, la llei de dependència, la guerra, la igualtat o l’amor son algun dels temes que tracta a les seues cançons. Com Mario Benedetti canta pensant que amb el crit no hi ha prou i clama a les persones perquè puguen entendre que el futur del món està En les nostres mans.



Andreu que conrea un estil propi combinant diverses influències com el blues, el pop, el folc-rock americà i la cançó d’autor més tradicional, amb unes lletres de caire intimista i reflexiu.
A més ha actuat juntament amb Cesk Freixas a Nascut d’aquesta llengua, Robe Mollà de Músicos de Guárdia a Encara és hora, Juan Antonio Recuerda, Francisco Veniel, i Laura Navarro, violinista habitual de Pau Alabajos, al tema Mai no dubtes i Loles Miquel “Abril” a L’obra inesperada, entre altres.




A continuació podeu trobar més informació, musica, events, concerts i lletres pròpies entre altres.
*
http://www.youtube.com/watch?v=KH81rG5NlyQ&feature=related
http://www.myspace.com/andreuvalor