"Dime y lo olvido,
enséñame y lo recuerdo,
involúcrame y lo aprendo"
dimecres, 29 de febrer del 2012
XENOFOBÍA Y OCIO EN INTERNET
dimarts, 28 de febrer del 2012
EN BREU FALLES!!!!!
Pròximament, el dia 19 de març és un dia gran per a tots els valencians. No només celebrem el dia de Sant Josep i el dia del pare sino també la cremà de les Falles. No hi ha en tot el món cap atra festa que atesore tal nivell d’història, d’art i de cultura popular com les Falles del nostre Regne.
Yo, com a valenciana que soc, em sent i em sentiré profundament orgullósa d’una festa tan preciosa, tan espectacular i sobretot tan diferenciadora. I no és per a menys. Les Falles, igual que uns atres puntals del folclor valencià (la Magdalena de Castelló, la Tomatina de Bunyol, les Fogueres de Sant Joan, els Moros i Cristians o el Misteri d’Elig) constituïxen elements enriquidors de la nostra cultura i sobretot un símbol identitari que demostra, una volta més, que els valencians, també en este camp, tenim una cultura pròpia i diferenciada de la dels espanyols i els catalans. Li dolga a qui li dolga.
Les Falles són un nexe d’unió dels valencians que es viu no a soles en el Cap i Casal sino en tot el pais valencià. En Alzira, per exemple, és la segona ciutat del món en major número de monuments fallers (quaranta, u per cada 1.000 habitants). Elda celebra també les Falles, encara que en setembre. I són moltíssims els valencians de les comarques del nort i del sur que s’acosten estos dies al Cap i Casal per a poder fruïr de la música, de la pòlvora i el foc, de la festa, en general de l’ambient faller.
Visca València i visquen les Falles!
ALFABETIZACIÓN DIGITAL. "Publicación interesante, con buenos comentarios, sobre la Web 2.0"
PASADO Y PRESENTE DE LOS VERBOS LEER Y ESCRIBIR
Emilia Ferreiro
Cada época y cada circunstancia histórica dan nuevos sentidos a los verbos leer y escribir. Las nuevas tecnologías están introduciendo cambios profundos y acelerados en la manera de comunicarnos y de recibir información, y exigen mayor flexibilidad en el uso de la lengua escrita. Pero mientras los países pobres no han superado el analfabetismo, los países ricos descubren el iletrismo: reconocen que la escolaridad básica no garantiza la formación de lectores en sentido pleno. Frente a quienes corren detrás de hipertextos, correo electrónico y páginas virtuales de libros inexistentes, hay quienes no llegaron a los periódicos, los libros y las bibliotecas. Si la democracia es incompatible con el analfabetismo de los ciudadanos, la democracia plena requiere niveles de alfabetización por encima del deletreo y la firma. Formarse como lectores (no como descifradores) es un derecho de niños y niñas que serán hombres y mujeres libres, ciudadanos y ciudadanas de un mundo para el que la diversidad lingüística y cultural sea tan importante como la biodiversidad.El presente volumen reúne textos de Emilia Ferreiro presentados en diversos congresos. Destinados a sacudir conciencias adormecidas, plantean problemas que conciernen muy directamente a la variada gama de profesionales vinculados con la existencia misma de la lengua escrita: desde los productores de libros hasta los formadores de lectores, pasando por múltiples roles sociales de intermediación. El planteo de esos problemas tiene consecuencias ideológicas y políticas que abren camino a la acción reflexiva y a la reflexión predispuesta para la acción.Fondo de Cultura Económica publicó en 1999 su libro de conversaciones Cultura escrita y educación, que pasa revista a toda su trayectoria intelectual.
TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ. 31-3-2012
Com ja sabeu la Coordinadora vol reconèixer amb aquest guardó la tasca de promoció, ús i defensa de la nostra llengua i cultura, que les diferents associacions i/o col·lectius de la comarca venen realitzant als respectius àmbits d’actuació.
Per tal de garantir una millor representació, tot i que som
conscients de la situació en que ens trobem, us demanem que
feu l'esforç d'acudir al menys un parell de persones de cada
poble o comunitat educativa de la Vall d'Albaida.
dilluns, 27 de febrer del 2012
RETALLADES EN EDUCACIÓ.
diumenge, 26 de febrer del 2012
Trastornos específicos del desarrollo: La dislexia
El método elegido para el aprendizaje de la lectura influirá en la aparición de este trastorno. Lo ideal y más completo será utilizar un método mixto. No hay métodos buenos ni malos, cualquier método es bueno si se aplica adecuadamente.
divendres, 24 de febrer del 2012
VIDEO DE GRAN INTERÉS, CREAT A COCENTAINA... I DEDICAT A TOTS AQUELLS FUTURS I ACTUALS MESTRES I PROFESSORS I PARES I MARES..PER UNA MILLOR EDUCACIÓ
Tenim somnis que volem fer realitat i en aquest món actual no ens es possible, diuen que la nostra personalitat no encaixa i és inadmissible. No ens comportem com agüeles beates.
Tots volem la nostra oportunitat, d'intentar fer allò que ens agrada, fora les barreres que s'han inventat deixar-nos a meitat faena, per perseguir un somni que s'apaga, per creure que la vida no s'acaba: Fem la nostra escola.
Bona nit amor meu.
*
dijous, 23 de febrer del 2012
La vella Quaresma ja és aqui!!!
Després dels dies de festa i disbauxa que representa el Carnaval, arriba la Quaresma.
El mateix dia que acaben les festes de carnestoltes, el Dimecres de Cendra, comença un període de quaranta dies, que just són els dies que falten pel Diumenge de Pasqua.
Les set cames de la vella Quaresma representen aquests 40 dies, és a dir 7 setmanes.
dimecres, 22 de febrer del 2012
DIPITY
Una vez nos hemos registrado, ya podemos crear nuestra línea del tiempo, elegimos el tema, configuramos la apariencia y seleccionamos la interactividad que deseamos tener, permitiendo que colaboren otros usuarios y que puedan hacer comentarios. Con lo cual los alumnos participan de forma activa en la creación del contenido.
El contenido se crea a través de los eventos, podemos insertar texto, fotos, vídeos, enlaces y localizaciones en mapas.
Las líneas del tiempo creadas por Dipity pueden configurarse en varias vistas, de manera que puedes verlas en modo línea de tiempo, libro con imágenes, lista o mapa.
Aquí tienes un tutorial de dipity.
diumenge, 19 de febrer del 2012
VIVIR SIN FRONTERAS
La meva vida i l'afició a viatjar.
Vaig néixer a Barcelona el 18 de juliol de 1990 a la matinada. Per desgràcia (o per sort, des del punt de vista escolar) als 5 anys em va agafar una malaltia que es diu mononucleosi que em va fer estar a l'hospital uns mesos. El problema és que al cap de poc de curar-me em vaig tornar a posar malalt, i aquesta vegada era leucèmia, provocada probablement per la mononucleosi. La leucèmia em va durar fins als 9 anys aproximadament. Al principi només podia estar a l'hospital, després a casa i a l'hospital, i finalment al voltant dels 7 anys em van deixar sortir i tenir vida més o menys normal. També va ser cap als 7 anys que la meva família va decidir anar a viure a Esparreguera. Quan em van deixar "en llibertat condicional" vaig començar a anar a l'escola allà. La nova escola em va encantar, igual que el poble d'Esparreguera, i la veritat és que vaig estar molt feliç d'alliberar-me de Barcelona.
EL MÓN SENSE RODES. (1er llibre).
SENSE FRONTERES. (2on llibre).
divendres, 17 de febrer del 2012
EL CARNESTOLTES JA HA ARRIBAT!!!!!!
EL CARNESTOLTES HA ARRIBAT
UN PREGÓ HAN FET,
DAVANT DE SA MAJESTAT
TEMPS DE FESTA I XERINOLA
DE PASSAR-HO BÉ A L'ESCOLA
DISFRESSAR-SE, RIURE I CANTAR
FINS DIVENDRES PER PINTAR-NOS I DISFRUTAR.
TOTS DISFRESSATS,
dijous, 16 de febrer del 2012
dimecres, 15 de febrer del 2012
FELICITACIÓN NAVIDEÑA.
Hola compañeros/as, os presento la maqueta que hicímos entre Ana, Isabel y yo misma, Yolanda.
Espero que os guste.
diumenge, 12 de febrer del 2012
TORNADA A LA RUTINA DIÀRIA!!
Ha posat fi, els dies de treball pràctic a l'escola, una vegada més tenim que tornar al periòde escolar, on abundaràn els treballs i les hores d'estudi, com fins ara hem fet de manera teòrica.
He tingut una experiència més en educació, ja que en el meu cas al tractar-se de un CRA, ha sigut molt motivador i a la vegada amb molt d'aprenentatge per l'edat que presenten aquestos alumnes i també per l'experiència, el nivell i la qualitat de la meua tutora de pràctiques que poseeix, i que m'ha aportat idees, material, per a la meua formació i treball, tant d'estudiant com d'opossicions per tal de formar-me millor i ser una bona docent, amb un estil molt semblant al d'ella, ja que ho és.
Gràcies a l'assignatura del Practicum, als alumnes i docents, per donar-nos un temps ajudant-nos a realitzar una major formació i més completa.
Fins la Pròxima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dijous, 9 de febrer del 2012
Glogster
Se puede utilizar para muchas actividades educativas:
-Biografías de personajes.
-Temas didácticos.(El sol, la luna, los planetas, las plantas, etc).
-Presentación de las obras de un artista (poeta, pintor, escritor, etc).
Para poder utilizar esta herramienta hay que acceder a la página http://edu.glogster.com/
y pulsar sobre el botón CREATE YOUR OWN GLOG NOW, es totalmente operativo y se puede publicar un glog sin registrarse.
Ya estamos preparados para crear nuestro glog.
En primer lugar nos aparece una barra de herramientas y un cuadro de texto en inglés en el que se lee utilízalas como quieras tu creatividad no tiene limites.
Ya podemos empezar a crear nuestro poster, para seleccionar el cuadro de texto, nos situamos con el ratón encima de este y hacemos un clic, nos aparece un marco con distintas opciones, hacemos clic en el botón papelera para eliminarlo, también lo podemos eliminar pulsando la tecla Supr o Del.
A partir de ahora vamos a introducir nuestros propios objetos y a configurar la página y el fondo de nuestro poster.
Aquí tenemos la barra de herramientas con las distintas opciones:
(GRAPHICS)Gráficos, para insertar los graficos de la galeria de glogster.
(TEXT)Texto, permite insertar bocadillos, textos extensos y títulos.
(IMAGE)Imágenes, se pueden subir, linkar o grabar.
(VIDEO)Video, lo mismo que las imagenes.
(SOUND)Sonido, igual que las anteriores.
(DATA)Datos, solo disponible en la versión premiun, para evaluar a los alumnos.
(DRAW)Dibujo, para dibujar a mano alzada.
(WALL)Fondo, para establecer el fondo del glog y el de la página.
Al pulsar en el botón (GRAPHCIS), se abre una ventana en la que elegimos el gráfico que queremos de la galeria y luego pulsamos en el botón (USE IT) para insertarlo en el poster.
Una vez insertado el objeto, si hacemos clic sobre él, nos aparece el siguiente marco con opciones
(EDIT)Permite editar el objeto.
Y los botones siguientes:
Traer delante.
Llevar al fondo.
Clonar.
Deshacer cambios.
Eliminar.
Haciendo clic y arrastrando en las flechas se agranda el objeto y si lo hacemos en los semicírculos podemos hacer rotar el objeto.
El menu que vemos a continuación nos permite hacer los siguientes cambios:
(OK)Guarda los cambios.
Cambia el color.
Añade un link.
Edita el texto, fuente y color.
Efectos, difuminados, sombra, etc.
En este video tutorial puedes ver lo fácil que es manejar las herramientas y crear tu glog.
Aquí tienes un glog de ejemplo:
divendres, 3 de febrer del 2012
ANDREU VALOR....El MILLOR CANTAUTOR VALENCIÀ I DE LA TERRETA (COCENTAINA)!!!!!
http://www.myspace.com/andreuvalor